věci možné i nemožné

Proč museli Poláci zemřít??

11. 4. 2010 1:04
Rubrika: Boží věci

Proč?

Je u Boha vůbec nějaké proč na místě? Ne. U něj je přeci všechno jasné. Pro všechno on má důvod. Nic nedělá jen tak. I věci, které nám přijdou nesmyslné, smutné, ošklivé,... i takové věci mají u Boha svůj důvod.

A proč tedy musel zemřít polský prezident a další spousta lidí v letadle? Proč zrovna na cestě k uctění smrti mnoha nevinných Poláků v Katyni? Proč zrovna nyní, v této pro mnoho lidí bláznivé době?

Možná právě pro tuto dobu. Pro tuto dobu, kdy stále více lidí brojí proti církvi v Evropě. Každý si rád rýpne, ať více či méně. Všem začínají křesťani lézt krkem a pro mnoho lidí se křesťan stává synonimem pro úchyla. Kde by ale celá Evropa byla bez křesťanů?!

Možná právě pro tuto dobu stala se dnešní nehoda, katastrofa, velmi smutná věc. Jak se asi dívá Pánu Ježíši na Evropu těchto dnů? Pár dní po Velikonoční neděli, kdy si připomínáme jeho slavné vzkříšení...Já být jím, asi pláču. Co když nám chce Bůh dnešní událostí něco říci? Co když chce, abychom se my, křesťané spojili v modlitbách. Sjednotili se a dokázali lidem, kteří Boha neznají a znát nechtějí, že jedině v něm je pravá radost a spása?! Vžyť Bůh přeci nedělá nic jen tak.

Co když chce Pán, abychom si uvědomili, jak křehký je lidský život, jak je snadné o něj přijít. Abychom více začali plnit Ježíšovo přikázání lásky. Abychom žili více podle jeho slov. Abychom dokázali ztratit svůj život pro druhé a pro něj. Vždyť i on ztratil svůj život pro nás.

Lehko se mluví, mravkoárců je plno. Nechci být jako oni. Člověk je přeci je stále člověkem a nikdo není bez chyby. Ani křesťan:) ale zkusme změnit alespoň něco. Zkusme se více modlit, více věřit Bohu...

O tom kdo jde po smrti rovnou do nebe sice nerozhoduji, ale jsem si jistá, že dnešním dnem získalo Polsko minimálně jednoho silného přímluvce v nebi...

Kéž se všechny rodiny zemřelých dokážou dobře s jejich smrtí vyrovnat. Přeji jim hodně síly a Božího požehnání. Proměň prosím Ježíši jejich smutek v radost.amen

 

 

Zobrazeno 920×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz